torsdag den 15. september 2011

valg. politik. socialdemokrat.

dear eskimo.
valg.. er du træt af ordet? er du ved at brække dig? måske er du allerede løbet mod toilettet? men, det er jeg altså ikke! jeg har helt undgået at poste noget som helst om politik, men nu kan jeg simpelthen ikke holde mig fra det længere. jeg kan godt lide politik. jeg synes politik er spændende. jeg interesserer mig for, hvem jeg mener, er bedst til at styre vores land. og det skammer jeg mig ikke over. jeg synes ikke det på nogen måde er "plat" eller "nørdet" at gå op i politik. så længe det ikke bliver for meget. jeg har en ven på facebook, og stort set hver eneste af de statusser, der kommer fra ham, handler om politik. og jeg er ved at brække mig. der er jeg altså ved at brække mig! mest fordi, at han ikke kommer med noget relevant, synes jeg. han har ikke på noget tidspunkt fortalt noget oplysende om nogle af venstres mærkesager (han er VU medlem), istedet bruger han sin tid på, at svine den røde blok til. det irriterer mig! jeg vil hellere høre om hans syn på VU's sager, end at høre om, hvad han nu synes om Villy og Helle.
nå. men altså. ja. politik. jeg synes det er spændende, og jeg har faktisk i løbet af denne valgkamp for alvor fundet ud af, hvem jeg ville stemme på, hvis jeg kunne stemme. for det kan jeg jo ikke. desværre. jeg mener, at alderen for stemmeret burde sættes ned til 16. jeg tror, at politikerne ville blive overraskede, hvis de rent faktiske vidste, hvor mange unge, der går op i politik, og som er bevidste omkring, hvor de ønsker at sætte deres kryds. jeg synes også, at det er en underlig holdning at have, at man gerne må komme i fængsel, når man er 14, men først må stemme, når man er 18. hvordan kan man straffe andre mennesker, når disse mennesker ikke har mulighed for at have en indflydelse på dette. jeg kan komme i fængsel lige nu, men jeg har ikke engang mulighed for, selv at have medbestemmelse. vi lever altså i et demokrati, jeg har bare ingen rettigheder omkring, hvorvidt jeg er for ung til dette. det synes jeg måske, er lidt mærkeligt.
hvis jeg kunne stemme, så ville jeg have stemt på socialdemokratiet. måske endda personligt på Jacob Bjerregaard. han overraskede mig virkelig positivt, da han var ude til debat på fredericia gymnasium. jeg er enig med meget af socialdemokratiets politik, og jeg synes specielt, at kandidat-panten er en god idé. jeg har længe ligget og vippen mellem enhedslisten og socialdemokratiet, især på grund af enhedslistens SU-politik (man er vel ung?) og deres klimapolitik. jeg føler dog, at jeg har flere ligheder med socialdemokratiet, så ja, der ligger jeg altså politik. jeg går sågar og flirter med tanken om, at melde mig ind i DSU, Danmarks Socialistiske Ungdom, for netop at gøre en forskel.

love.

1 kommentar:

  1. Jeg ville også stemme Socialdemokratisk, hvis ikke det var for mine 16 år.
    Jeg regner med at melde mig ind i DSU her efter valget! :-)

    SvarSlet

på forhånd, tusind tak for den awesome kommentar! glem ikke at holde en god tone og husk at respektere andres meninger. jeg sender lige lidt kærlighed til gengæld..
hvis du vil have endnu mere kærlighed fremover, så kan du bare trykke på "følg" nede til højre.
hav en god dag! (: