lørdag den 26. marts 2011

hvad er venskab?

på det sidste.. (efter en masse kiggen på facebookopdateringer) så har jeg måtte tage min holding til, hvad og hvordan rigtige venner er, op igen. jeg har måtte stille mig selv spørgsmålene: hvad er en rigtig ven for mig? og hvem er mine rigtige venner, når det kommer til stykket? som i måske ved, så har jeg fået en masse gode, rare, dejlige og fantastiske venner i min nye klasse. jeg har også fået nogle venner, som jeg egentlig kendte i forvejen, men som jeg ikke rigtig snakkede med. jeg har også bygget videre på et venskab. alt dette, er noget, jeger evig taknemmelig for. jeg er taknemmelig for, at alle disse mennesker er en del af mit liv. det er vigtigt for mig, det med venner. ikke så meget, hvor mange jeg har, men for mig er det mere vigtigt, at det er mine rigtige venner. at det er venner jeg stoler på, jeg føler mig tilpas sammen med, og at det er venner, som gør en forskel i mit liv. så er det lige meget om jeg så har 2 eller 10. det er nemlig ikke det, det hele kommer an på! jeg troede før, at venskaber, det var noget, man opbyggede over længere tid. at det var noget, man skulle arbejde på i flere år, men det har jeg fundet ud af, er løgn. det behøver man ikke nødvendigvis. jeg elsker mine nye venner lige så højt som mine gamle. længden af venskabet betyder ikke noget. og så alligevel, gør det? jeg har nogle venskaber, som er utrolig gamle. de er fantastiske, holdbare, og stærke. men de er lige så meget værd som alle de andre. det mener jeg i hvert fald. venskaber kan ikke gøres op i år ellers antal kager man har bagt til hinanden. for mig er det vigtigste i et venskab respekt og accept. man skulle kunne respektere hinandens forskelligheder, og ikke mindst skal man kunne acceptere, at man ikke er alene om at træffe de afgørelser, venskabet bliver bygget på. har alle ikke prøvet at have et venskab, som man bare vidste, ikke ville kunne fungere? for sådan er det nemlig. det er jo ikke alle, som man kan sammen med. alligevel, så er det vigtigt med respekt samt accept. for uden det, så er venskabet uholdbart. så er alle ens relationer til ens omgivelser uholdbare. for det er kernen, det er det vigtigste, mener jeg.
var det her en smule forvirrende? måske? men, det jeg forsøger at forklare jer er, at venskaber er noget af det vigtigste i verden. venskaber er med til at gøre ens dag fantastisk, ens liv fantastisk. venskaber, dem skal man passe på. dem skal man værne om og beskytte. og så skal man gøre op med sig selv, hvad et rigtigt venskab er. man skal lade være med at forsøge at være venner med alle, og så blive ked af det, hvis ens "venner" dolker én i ryggen. for så var de ikke rigtige venner. jeg mener, at det er vigtigst, at pleje få venskaber, og knytte stærke bånd, i stedet for at please alle. måske har du 853 venner på facebook, og jeg har 196. men hvis du har 10 rigtig gode venner, og jeg har 10 rigtig gode venner, så er det jo lige meget med de sidste 600, ikke? så er det jo ligemeget at du kender alle i byen, er venner med din søsters kærestes mors mands barns mosters onkels fætter. det er jo alligevel ikke ham du ringer til, den dag du virkelig er fucked.. husk på det!
sikke en forvirrende masse.

1 kommentar:

  1. Hvor er det ærligt skrevet, hvor er det smukt skrevet.
    Du har lige givet mig ting at tænke over resten af dagen.

    SvarSlet

på forhånd, tusind tak for den awesome kommentar! glem ikke at holde en god tone og husk at respektere andres meninger. jeg sender lige lidt kærlighed til gengæld..
hvis du vil have endnu mere kærlighed fremover, så kan du bare trykke på "følg" nede til højre.
hav en god dag! (: