fredag den 27. august 2010

hvem er jeg/hvem vil jeg gerne være?

jeg kom til at tænke på noget idag, da jeg sad og læste en eller anden blog. dagens indlæg handlede om, hvem man egentlig er, hvis man fjerner alt det man fysisk er god til.. om det så er at spille batminton, eller få gode karaktere. det fik mig til at tænke på noget.
som i ved, spiller jeg ikke håndbold for tiden, og har ikke gjort det siden oktober, sidste år. i ved sikkert også, hvor meget håndbold betød og stadig betyder for mig, og hvordan det var for mig, at skulle stoppe dengang.
jeg vil egentlig kalde det, jeg gik igennem, for en identitetskrise..
jeg har altid været hende, var dygtig i skolen, og hende, der brugte alt sin tid på håndbold. også selv om det gik ud over venskaber og skolen, engang imellem, for det var/er det, jeg virkelig brænder for. da jeg så pludselig måtte stoppe, gik det op for mig, hvor stor en del af mit liv, det egentlig var. for uden håndbolden, så var der ikke meget tilbage. der var kun stræberen, hende der altid var i skole, altid lavede lektier og fik gode karakterer, hende der havde styr på alt, og var så utrolig perfektionistisk. hende der altid fik høje karakterer. venner, dem havde jeg ikke så mange af, for de var jo stort set alle sammen i hallen. jeg havde nogle enkelte venner, som jeg så som værende nogle af de bedste. det gik dog hurtigt op for mig, at vi ikke var særlig tætte. jeg havde jo aldrig rigtig tid til dem.
det var rigtig hårdt, at indse alt det, ikke at vide hvem man var, og hvem man ville være fremover. efterhånden faldt mine håndbold-venner jo hurtigt fra, for det var lidt svært, at føre en samtale med dem. det eneste vi plejede at snakke om, det var jo håndbold, og det var jeg ligesom ikke inde i mere.
det, der lå tilbage, da alt der havde noget med håndbold at gøre forsvandt, det var noget, jeg egentlig ikke brød mig om. jeg ville ikke være stræberen, der næsten ingen venner havde. derfor brugte jeg hele vinteren på, at forsøge at ændre det, der var tilbage. forsøge at finde nye sider af mig selv, og forsøge at være den, jeg gerne ville være. det var bare utrolig svært, i den klasse jeg gik i. det var en fantastisk klasse, som jeg savner rigtig meget, ingen tvivl om det, men jeg havde bare gået i den samme klasse, siden 0., så rollerne var ligesom fordelt der.
jeg var virkelig i krise, for jeg anede ikke, hvem jeg ville være? ville jeg være hende, der benægtede, at jeg var skadet, ville jeg være hende, der stræbede efter gode karakterer, eller ville jeg være en helt 3..
hvem var jeg egentlig?

jeg forsøgte at være mange forskellige typer den vinter, men jeg kunne ikke komme væk fra, at være "stræberen".
nu er jeg jo startet på en ny skole, og derfor har jeg brugt det meste af sommerferien på at overveje, hvem jeg ville være. jeg kan se på min tidsplan, at jeg først kommer til at spille håndbold igen tidligst til April, hvis jeg overhovedet kommer til at spille igen, så den type, håndboldspilleren, den bliver ikke aktuel på denne skole.
hvem vil jeg så være? gud, hvor jeg har tænkt over det, og jeg ved det faktisk stadig ikke. jeg aner ikke hvem jeg er, hvem jeg kommer til at blive og hvem jeg vil være. jeg har ingen idé om det.


hvem er jeg/hvem vil jeg gerne være?

1 kommentar:

  1. Du skal da bare være dig selv, der er da ikke tid til at overveje, hvem du gerne vil være. Du skal droppe maskerne og træde ud af osteklokken. Et super godt råd til dig, er at du kan tage på en camp, der hedder camp true north (: jeg var der i sommers, og jeg lærte alt om at være åben, at være sig selv, smide masken, og finde ud af, hvem man egentlig er (:

    SvarSlet

på forhånd, tusind tak for den awesome kommentar! glem ikke at holde en god tone og husk at respektere andres meninger. jeg sender lige lidt kærlighed til gengæld..
hvis du vil have endnu mere kærlighed fremover, så kan du bare trykke på "følg" nede til højre.
hav en god dag! (: