mandag den 3. september 2012

gymnasieguide 1.g - vol. 2

dear eskimo.
efter flere henvendelser er den her endelig. fortsættelsen på 1.g-guiden. hvor vol.1 belyser det første halve år af 1.g, handler vol. 2 om andet halve år. den "rigtige" del af 1.g. læs med:

guiden til 1.g:
efter et halvt år med intro-forløb, nv-forløb og ap-forløb er du ærlig talt ved at være ret træt af forløb. du er sgu også lidt træt af, alt skemaet er fyldt med de samme moduler konstant, og du glæder dig egentlig bare til at komme igang. når du møder efter juleferien, går det op for dig, at nu er det "rigtige" skoleår begyndt. pludselig har du faktisk de timer, du skal have, og begynder at have et fast skema, med "rigtige" fag. det er også efter juleferien, at det går op for dig, at gymnasiet nu er blevet hverdag. du begynder at kende rutinerne, og du synes pludselig også, at 2.g'erne faktisk er lidt søde. nogen af dem, i hvert fald. du har lært hvor du skal sætte dig i kantinen, og hvilke klasser på din årgang, der bare er nogle freaks. i skal også begynde at arbejde med jeres image som klasse. alle vil jo gerne huskes, for noget positivt, ikke? det er også efter jul, at du pludselig kigger tilbage på efteråret, og tænker "var det virkelig så hårdt?" de daglige lektier er nu blevet en vane, dagene smelter sammen, og måske er gymnasiet slet ikke så slemt et sted alligevel. foråret kommer, og du skal skrive din første større opgave, nemlig dansk/historie-opgaven. og sjov er den ikke, men du skal nok komme igennem den. du stifter også bekendskab med noget, kaldet AT og AT-forløb, og du lærer, hvor forfærdeligt dette er, og går nærmest psykisk ned, da det godt op for dig, at du skal have en 8-9 stykker af dem igennem dine tre år. til gengæld sker der på dette tidspunkt det, at lektierne pludselig ikke virker så slemme mere. og du tager dig selv i at grine over, at 2 afleveringer og 50 siders læsning før virkede som en uoverkommelig opgave.

det er også på dette tidspunkt, du første gang hører om 2.g-dellen. i hvert fald, hvis du er pige. drengene får den dog også! 2.g-dellen er det ekstra fedt, der sætter sig på maven af de 2.g'ere, der ikke selv tænker over det. du har måske venner, der har taget et par kilo på, efter de begyndte på gym? dette er ikke tilfældigt! der sker nemlig det, at i 2.g er lektiemængden lidt større.. og derfor er der ikke tid til så meget andet. hvis der så også arbejdes, og så bruges alt den sidste tid udelukkende på at feste. 2.g-dellen består udelukkende af rester af alkohol, der har sat sig der. og den er svær at komme af med! og du lover derfor dig selv, at det aldrig skal ske for dig, og skynder dig derefter ud for at finde en fitness-parter i klassen, så det i hvert fald ikke er jer, der bliver ramt af dette mærkelige fænomen.det skal lige siges, at alt den kage heller ikke gør det bedre, og derfor beslutter i hurtigt i klassen, at den kageordning, der fungerede så godt i 1.g, bliver stoppet, inden 2.g starter.

der er generelt ikke så meget at sige, om foråret i 1.g. for der sker faktisk ikke rigtig noget som helst. du bruger alle overskydende timer på at sove, du laver ikke så meget socialt, og du gider faktisk heller ikke rigtig med til diverse skolefester. men tiden går, og pludselig bliver det hen i april-maj måned. her får du den store sandhed kastet i hovedet. EKSAMENER OG ÅRSPRØVER. fuck, tænker du. men bare rolig. hvis du har taget dine notater i løbet af året, og har styr på dem (det har du selvfølgelig.. IKKE?) så skal det nok gå. dagen kommer, hvor det hele bliver offentliggjort, og pludselig skal du til dine første prøver på gymnasiet. læseferien bliver den første af slagsen, som du rent faktisk bruger fornuftigt, og dette kan faktisk godt betale sig. selvom du kan skal op til årsprøver, og disse ikke tæller overhovedet, så er det alligevel:
1. en god mulighed for at øve sig på at gå op til eksamen. hvordan foregår det, og hvordan er de forskellige lærere. hvad forventer de af mig?
2. hvis du nu læser meget og går op og scorer en god karakter i et fag, du ellers er dårlig til, kan dette alligevel påvirke din lærers syn på dig. det viser, at du er interesseret i faget, og kan sagtens ændre hans/hendes indtryk af dig og på denne måde være med til at ændre din årskarakter til det bedre.

efter dette kommer sommerferien. og tro mig, det bliver den bedste sommerferie i hele dit liv!

ting du skal huske og være forberedt på:

 • LAD NU VÆR' MED AT SPISE SÅ MEGET KAGE, ALTSÅ
 • man behøver ikke deltage i alle skolefester og arrangementer. det er helt ok at blive hjemme, fordi man hellere vil sove.
 • måske for du S.U. i løbet af dette halve år. det er dejligt at få penge, men svært at finde arbejde
 • lad være med at starte din første køretime foran gymnasiet. der er stor chance for, at du slet ikke kan starte bilen og derfor bliver til grin
 • måske kommer du faktisk til at glæde dig, til at du starter i skole igen. udelukkende fordi du ved, at du ikke længere er 1.g'er. denne tanke er helt normal.
 • efter april handler alt kun om årsprøver og eksamener, men du skal ikke være så bange, for det skal nok gå (bare du ikke glemmer at møde op, eller kommer for sent)
 • du afslutter snart dine c-niveau fag. få lige gjort lidt ud af det mundtlige og skriftlige.
 • dine lærere er egentlig lidt ligeglade med om "din guldfisk har spist din opgave". så vær ærlig istedet
 • der kommer flere lektier i 2.g, så nyd det!
 • husk fodnoter i dine opgaver. lærerne bliver så glade.

du har kun 2 år endnu!

love.

2 kommentarer:

 1. Nu bliver jeg færdig til sommer, og synes ikke mere at gymnasiet er så slemt, er mere nervøs for når jeg blir færdig, for aner ikke hvad jeg vil!

  men synes selv at det første halve år var et helvede, kunne slet ikke lide det, indtil jeg flyttede retning.

  men held og lykke!

  http://bullshjit.blogspot.dk/

  SvarSlet
 2. Virkelig fin og inspirerende blog! Du må meget gerne tage et kig på min blog, og skrive en kommentar! :-)

  Knus!

  SvarSlet

på forhånd, tusind tak for den awesome kommentar! glem ikke at holde en god tone og husk at respektere andres meninger. jeg sender lige lidt kærlighed til gengæld..
hvis du vil have endnu mere kærlighed fremover, så kan du bare trykke på "følg" nede til højre.
hav en god dag! (: