lørdag den 23. april 2011

endnu et spørgsmål om religion.

dear eskimo.
kender du det, når man får nogle nye venner? selvfølgelig gør du det. men kender du så det, når ens nye venner stiller spørgsmål, for at de kan lære dig at kende? selvfølgelig gør du også det. til gengæld ved jeg ikke om du kender til det, når de nye venner stiller dig spørgsmål, som du er blevet stillet før, af andre venner, som også ville lære dig at kende? det gør jeg i hvert fald.
jeg har fået en "ny ven", jeg kendte ham godt nok før, men jeg snakkede ikke rigtig med ham. men altså, han stillede mig et spørgsmål, som vel egentlig i sig selv er helt ok at stille folk, man ikke kender så godt, nemlig:
"tror du på noget? er du troende?"
fint spørgsmål, det mærkelige er bare, at jeg er blevet stillet det spørgsmål før.. jeg kan ikke lade være med at tænke på, om folk tror jeg er meget troende, eller hvad det er, der gør, at det er dette spørgsmål der går igen? jeg har ikke noget imod at fortælle jer svaret på spørgsmålet, nemlig at jeg ikke er troende. at jeg ikke tror på gud, eller nogen anden religion. jeg har på et tidspunkt jongleret lidt med tanken om reinkarnation, men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg egentlig synes om det mere. grunden til, at jeg ikke tror på noget er, at jeg ikke mener, at jeg bliver et bedre menneske, at jeg får et bedre liv af at tro på noget eller nogen. det har ikke nogen ændringer i mit liv, mener jeg selv. jeg er døbt og konfirmeret, men ikke fordi jeg tror på religionen. mere fordi, at det er en tradition i vores familie. jeg har leget lidt med tanken om, at melde mig ud af folkekirken, når jeg fylder 18. for hvorfor være en del af noget, man ikke tror på?
et af svarene jeg har fået, en af de gange jeg er blevet stillet spørgsmålet, har været, at jeg ellers ville have haft godt af, at tro på noget. at have et holdepunkt i livet. måske er det dét, jeg mangler? jeg tror det nu ikke, men alligevel sidder svaret fast i hovedet på mig.
er det mon vigtigt at have en religion, eller noget at tro på?

love.

1 kommentar:

  1. hej Nanna. :-)
    jeg har fulgt din blog i et stykke tid, men har ikke kommenteret et indlæg - før nu.. det er sjovt, for det er netop et spørgsmål, jeg har stillet mig selv på det sidste; om det er vigtigt at tro på noget. jeg har en rigtig god veninde, der er 'medlem' af Jehovas vidner - jeg lærte hende at kende efter sommerferien sidste år, og tidligere har jeg ikke tænkt på religion på dén måde. ingen af mine andre veninder er religiøse, min familie er heller ikke specielt, og jeg selv er heller ikke - så det har aldrig rigtig været en ting, jeg har tænkt på. men at møde hende og lære hende at kende, har virkelig sat nogle tanker igang. hun er jo ikke anderledes i den forstand, men jeg kan sagtens mærke på hende, at hun hviler i sig selv pga. sin religion. og netop dét beundrer og respekterer jeg. for jeg ville ønske, at jeg kunne tro. at jeg havde noget at holde fast i, på samme måde som jeg ved, at hun har. bare en tanke..
    ønsker dig alt det bedste. ;-)
    - thea.

    SvarSlet

på forhånd, tusind tak for den awesome kommentar! glem ikke at holde en god tone og husk at respektere andres meninger. jeg sender lige lidt kærlighed til gengæld..
hvis du vil have endnu mere kærlighed fremover, så kan du bare trykke på "følg" nede til højre.
hav en god dag! (: